BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vodafone myser på Skandinavia

Britiske Vodafone virker umettelige på mobiltelefoni, og vil nå se nærmere på Skandinavia. Selskapet eier allerede 71 prosent av aksjene i Europolitan i Sverige og vurderer nå de andre nordiske landene.

Frode Eriksen
21. feb. 2000 - 16:38

Ifølge den danske avisen Børsen er Skandinavia av interesse fordi markedet er velutviklet sammenlignet med resten av Europa. Blant de interessante - og tilgjengelige selskapene er Sonofon.

En talsmann for selskapet som nettopp har svelget unna tyske Mannesmann i det som er verdens så langt største telefusjon, sier til Børsen at man er interessert i å øke aktivitetene i Norden dersom dette er meningsfult ut fra et aksjonærsynspunkt.

Aktivitetene er så langt begrenset til svenske Europolitan med en eierandel på 71 prosent. I Norge er det så langt ingen åpenbare kandidater, mens man i Danmark kan øyne en mulighet dersom Bell South er villig til å selge sin knappe halvpart i Sonofon.

Administrerende direktør for GN Store Nord, Jørgen Lindegaard, som eier den andre halvparten har i intervju med danske aviser sagt at Sonofon er til salgs om prisen er god nok, og han har selv antydet den til mellom 15 og 20 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.