BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vodafone og Bell Atlantic etablerer mobilgigant

Det amerikanske teleselskapet Bell Atlantic og den britiske mobilgiganten Vodafone Airtouch skal samarbeide om mobil i USA. Selskapet kan få en verdi på hele 1000 milliarder norske kroner.

Sigvald Sveinbjørnsson
5. apr. 2000 - 10:00

Verizon Wireless er navnet som Vodafone og Bell Atlantic skal erobre det amerikanske mobilmarkedet med. Sammen skal de to telegigantene skille ut sine mobil- og personsøkertjenester til ett selskap.

Ifølge Wall Street Journal ble de to selskapene enige om et utvidet samarbeid gjennom det felleseide selskapet mandag. Men partene har ikke gått ut med noen tall på hvor mye det samlede selskapet vil verdsettes til. Det er planlagt å sette Verizon Wireless på børs, men det er ikke kjent når dette skjer.

Ifølge kilder Wall Street Journal hevder å ha vært i kontakt med, skal det være en av de største børsemisjonene i amerikansk historie. Planene til de to selskapene er å selge ti prosent av selskapet til investorer via børs.

Wall Street Journal skriver at Vodafone og Bell Atlantic selv vil verdsette sitt nye mobilselskap til mellom 1000 milliarder og 1200 milliarder norske kroner. Partene ønsker dermed å reise mellom 100 milliarder og 120 milliarder norske kroner i børsemisjonen, alt etter hvordan markedet er.

Dette blir større enn den planlagte børsnoteringen av AT&Ts mobildel, og dermed den største i USA.

Les også:


AT&T selger trådløs

Verizon Wireless blir en stor aktør i det amerikanske markedet med sine 24 millioner mobilkunder og nærmere fire millioner personsøk-kunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra