BEDRIFTSTEKNOLOGI

WAP-portalene kommer

NetCom og TV2 lanserte mandag sine Internettportaler for mobiltelefoner basert på protokollen WAP (Wireless Application protocoll). Markedsdirektør i NetCom, Bjørn Erik Reinseth sier det er viktig å være ute med den nye teknologien, selv om det finnes svært få telefoner som kan lese de nye nettstedene.

Frode Eriksen
16. nov. 1999 - 07:32

NetCom markedsfører sin WAP-portal som en enklere tilgang til til fersk pizza, hit 40-listen og nyheter. Blant de mer brukervennlige trekkene med NetComs WAP-pottal er muligheten brukerne har for å lage sin egen portal basert på egne ønsker om innhold. Denne muligheten for å lage sin egen portal er tilgjengelig for alle kunder, også utenfor NetCom-systemet.

- I starten går vi ut med et begrenset innhold, som blir endret og supplert etter hvert, sier Reinseth. Han sier den eneste begrensningen som ligger i tjenesten er berensningen som ligger i Internett, det vil si egentlig ingen.

NetCom-portalen er gratis, men krever utgiftene til selve telefonsamtalen som må settes opp. For NetComs kunder blir prisene knyttet til prisen det er for å ringe internt i NetComs nett mens Telenor Mobilkunder og andre mobilkunder må betale den prisen det koster å ringe inn i NetComs egent mobilnett, det vil si mer.

NetComs WAP-portal byr på en default portal med 9 undermenyer, temalisert i grupper som nyheter, shopping, børs&finans og underholdning.

Blant nyhetsleverandørene på portalen, er digi.no.

- Vi har valgt å være tidlig ute, og det er ikke mange som har kommet lengere enn det vi har i Norge, sier Reinseth.

Det finnes fremdeles få mobiltelefoner som kan lese de nye Internettjenestene, men NetComs forhandlere fikk for halvannen uke siden inn 60 telefoner der enkelte telefoner gikk for dobbel og tredobbel pris i forhold til planlagt utsalgspris på rundt 4000 kroner.

Også TV2 lanserte mandag sin WAP-portal, med fokus på underholdning, sport, vær og nyheter.

- Foreløpig er det bare 50 WAP-telefoner i Norge, men i løpet av neste år vil 300 000 av oss gå rundt med dem, sier redaktør Ivar Steen-Johnsen i TV 2 Internett.

TV2 vil tilbyr fra oppstart tjenester som lotto, vikinglotto, tipperesultater, spillomtaler, hotel Cæsar og horoskop - i tillegg til vanlig nyhetstjeneste og værmelding.

- Antakelig kommer vi til å se at underholdning blir den store "driveren" i bruken av WAP, slik vi har sett det med SMS-meldinger på mobiltelefon. Derfor legger vi like stor vekt på dette som på tyngre tjenester, sier Steen-Johnsen.

Mens NetComs WAP-portal ligger på "www.netcom.no/wap", finnes TV2s portal på "mobil.tv2.no/wap".

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra