JUSS OG SAMFUNN

Warner Brothers selger filmmusikk kun via nettet

Warner Brothers blir den første som tar sjansen og utelukkende bruker Internett som salgskanal for soundtracket til sine filmer. Prøveballongen blir CD-en til filmen Three Kings, og går salget bra vil ikke CD-en bli lagt ut i vanlige butikker på lang tid ennå.

Herman Berg
5. okt. 1999 - 12:33

Mens David Bowie ble den første av de veletablerte musikkstjernene som brukte Internett som salgskanal for et helt album, blir Warner Bros (WB) det første filmselskapet som kun benytter Internett som distribusjons-og markedsføringskanal for filmmusikk.

Bowie lot internettbrukerne få lov til å laste ned hele albumet før CD-en ble lagt ut for salg i butikkene et par uker senere

Les mer i denne saken: Bowie slipper helt album på nett

Warner Brothers gjør noe av CD-en tilgjengelig i nedlastbar form, mer presist én gratis nedlastbar sang fra filmen Three KingsMP3.com. Hele CD-albumet pluss to trailere og et intevju med rap-artisten Ice Cube skal også selges på MP3.com.

Dette opplyser Reuters.

MP3.com har spesialisert seg på nedlastbar musikk og har i øyeblikket et arkiv på 154.000 nedlastbare sanger. Selskapet har lenge prøvd å komme inn i etablerte musikk-kretser. Ifølge en pressemelding fra MP3 ble det regnet som et gjennombrudd da selskapet, som sponsor for turnéen til rockeartistene Alanis Morisette og Tori Amos i august, fikk stjernene til å velge fem ukjente artister fra MP3-stallen til å åpne konsertene.

Warner Brothers har valgt nettbutikken CDNow som sitt andre nettsted for salg av filmmusikken. Der vil det være en vanlig CD-versjon tilgjengelig til en pris på bortimot 12 dollar. Filmen, som ble sluppet på amerikanske kinoer 1. oktober, dreier seg om Gulf Krigen og har George Clooney og Ice Cube blant hovedattraksjonene.

WB har forbeholdt seg retten til å selge CD-en gjennom vanlige utsalg hvis Internett-prosjektet skulle bli en fiasko. Samtidig melder Reuters at de kan gå mange måneder før CD-en kommer i salg hvis salget går til himmels. Det kan bli aktuelt å gjøre det samme med andre filmalbum i kjølvannet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra