JUSS OG SAMFUNN

Webgrrls skal kapre norske kvinner

Snart skal norske kvinner også få sin egen organisasjon for kvinner som er interessert i Internett. En norsk avdeling av organisasjonen Webgrrls er i ferd med å fødes. Blant "mødrene" finner vi SOLs Monna Nordhagen, i tillegg til andre kvinner som daglig arbeider med Internett.

Herman Berg
31. mars 1998 - 12:41

Fødselen vil finne sted om ikke lenge. I tillegg til SOLs Monna Nordhagen skal danske Siri Drachmann være med på fødselen. Drachmann var med på å starte danske Webgrrls i 1996 og driver i dag sitt eget firma Alkymedia Interactive Design.

- Vi er i gang med å planlegge Webgrrls i Norge og jobber intenst med å formulere hvorfor, hva som vil drive det og hvordan dette skal organiseres. 21. april skal organisasjonen stiftes offisielt. Vi håper at resurssterke kvinner vil være med å starte norske Webgrrls. Norge er i dag det eneste land i Skandinavia uten egen avdeling av Webgrrls, sier Drachmann.

Foreløpig vil Drachmann ikke ut med navn på flere initiativtakerne, men hun bekrefter at initiativtakerne har vært i kontakt med flere andre kvinner. Jentene er noe hemmelighetsfulle når det gjelder planleggingen av organisasjonen, men etter den offisielle oppstarten 21. april skal dette være en organisasjon åpen for alle jenter som vil være med.

- Hvis noen synes det høres spennende ut med Webgrrls, er det bare å ta kontakt med meg, sier Siri Drachmann. Både Drachmann og Nordhagen gleder seg til organisasjonen kommer på bena.

- Dette skal bli et sted for jenter i internettmiljø, og et sted for jenter som er opptatt av internett, sier Monna Nordhagen til digi.no.

Webgrrls startet i New York i 1995. Noen jenter begynte å møtes på en nettkafé for å snakke om internett. I dag finnes det internasjonale avdelinger av Webgrrls i 17 land.

I Danmark ble Webgrrls dannet i 1996, og på deres nettsider er statuttene til organisasjonen nedfelt:

"Webgrrls er en non-profit organisasjon for kvinner, som på en eller annen måte arbeider med informasjonsteknologi eller har interesse for det. (...) Formålet er å skape et non-profit nettverk for kvinner, hvor man kan utveksle jobbtips, idéer og gode råd, hvor man kan skape såvel sosiale som profesjonelle kontakter, gi viten videre til såvel jenter i skolealderen som eldre kvinner, og tilegne seg ny viten slik at kvinner har et springbrett inn i den digitale verden."

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.