BEDRIFTSTEKNOLOGI

Webtestverktøy utvides med samarbeid i sanntid

En ny modul fra Mercury Interactive lar testere angripe et nettsted fra alle verdenshjørner og kommunisere med hverandre i sanntid.

7. juni 2002 - 13:47
Wasim Zayed



Les også

TestDirector er selskapets mest omfattende testløsning. Den gjør det mulig å bruke geografisk spredte testere til å belaste et gitt nettsted med tilhørende applikasjoner. Den kan selv oppfattes som en webtjener, med webbasert styringsgrensesnitt.

- Mange internasjonale organisasjoner har utviklere i forskjellige land, med en spesiell fordeling av funksjoner seg i mellom, forklarer Zayed. - TestDirector lar deg belaste et nettsted fra alle synsvinkler. Det innebærer at testere gang på gang vil støte på problemer som utviklerne også må få anledning til å erfare direkte, mens de skjer.

Det er her Collaboration-modulen kommer inn. Når en tester støter på et problem, gir modulen en oversikt over hvilke utviklere som også følger testingen, og hvilke deler av nettstedet de har ansvar for. Ved å klikke på den aktuelle utvikleren, åpnes et vindu for direkte meldingsutveksling. Utvikleren kan få gjengitt hos seg det samme skjermbildet som hos testeren, slik at testeren kan gjenskape den samme problemsituasjonen mens utvikleren følger med.

- Selve funksjonaliteten, med meldingsvindu og applikasjonsdeling, er kjent fra spesialisert programvare som pcAnywhere. Poenget her er at det er den webbaserte TestDirector som regisserer det hele. Det er ikke behov for spesielle klienter verken hos utvikleren eller hos testeren. Alt skjer gjennom nettleseren.

Zayed mener at Collaboration vil spille en viktig rolle i å redusere tiden det tar å finne løsninger på viktige problemer. Uten Collaboration må testeren skrive en rapport der de så klart som mulig prøver å gjengi vilkårene og framgangsmåten som utløste problemet. Så må utvikleren studere rapporten, og bruke tid på å prøve å gjenskape situasjonen. Med Collaboration slipper man begge disse oppgavene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra