BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows 7 beta er offisielt tilgjengelig

Mange kan nå laste ned den offisielle betaversjonen av Windows 7, men de fleste må vente litt til.

Windows 7 beta-versjonen av Windows Explorer.
Windows 7 beta-versjonen av Windows Explorer.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. jan. 2009 - 08:02

Microsoft gjorde i natt betaversjonen av selskapets kommende operativsystem, Windows 7, tilgjengelig for selskapets MSDN-, TechBeta- and TechNet-kunder. Det kunngjorde Microsoft-sjef Steve Ballmer i en tale under denne ukens Consumer Electronics Show i Las Vegas i natt.

Men allerede i morgen, den 9. januar, skal betaversjonen gjøres allment tilgjengelig på denne siden.

De mest interesserte har nok likevel allerede lastet ned betaversjonen, som har vært uoffisielt tilgjengelig via blant annet BitTorrent-nett siden romjulen. Det foreløpige inntrykket er at betaversjonen er uvanlig stabil og uten større feil. Samtidig mener mange at Windows 7 ikke ser ut til å bli mer enn det Windows Vista burde ha vært fra starten av, med litt ekstra småfunksjonalitet i tillegg.

Den kanskje viktigste nyheten er reduserte ytelseskrav. Windows 7 skal kunne kjøres problemfritt på dagens netbooks med 1 gigabyte minne og 1 GHz prosessor.

- Vi leverer Windows 7-betaen tidligere enn folk hadde ventet, og med høyere kvalitet enn folk hadde ventet. Det er en veldig stabil plattform og en komplett utgivelse. Den kommer til å være fundamentet for det vi skal levere på PC-en, sier Microsofts daglige leder for Windows, Mike Ybarra, i en pressemelding.

Det stadig flere lurer på nå, er om Microsoft vil lansere Windows 7 allerede før sommeren. Offisielt har Microsoft sagt at Windows 7 skal gis ut mot slutten av året eller tidlig i 2010.

    Les også:

Windows 7 beta-versjonen av Windows Explorer.
Windows 7 beta-versjonen av Windows Explorer.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.