BEDRIFTSTEKNOLOGI

WorldCom-fusjon under lupen

EU-kommisjonens høring om fusjonen mellom WorldCom og MCI startet tirsdag, ved at en talsmann for kommisjonen avviste rykter om at kommisjonen skulle ha krevd at WorldCom solgte ut deler av virksomheten innenfor Internett, i motytelse for å akseptere en fusjon.

Frode Eriksen
12. mai 1998 - 16:38

EU-kommisjonen har så langt ikke publisert noen rapport om denne fusjonen, som inntil i går - da fusjonsplanene mellom SBC og Ameritech ble kjent - ble ansett som den største innen telekom så langt.

Et fusjonert WorldCom og MCI vil bli svært solid på Internett-infrastruktur, ikke bare internasjonalt, men spesielt nasjonalt etter at WorldCom har kjøpt infrastrukturselskapene til landets to største online-leverandører, America Online (AOL) og CompuServe.

EU-kommisjonens høring inkluderer ikke bare representanter fra WorldCom og MCI, men også fra konkurrenter. Blant dem er GTE som har stevnet selskapene for amerikansk rett fordi de mener at fusjonen er lovstridig. GTE var ett av tre selskap som la inn bud på MCI (38 mrd. USD). Til forskjell fra WorldComs bud på 41 mrd USD, var GTEs bud ene og alene i kontanter. WorldCom bød litt mer i aksjer i eget selskap.

GTE mener at WorldCom med MCI på laget vil skape et monopol på Internett og ødelegge den konkurransen som eksisterer på markedet, med en eierandel på stamnett på opptil 60 prosent.

Det er ventet at EU-kommisjonen kommer med sin beslutning i saken en gang i juli.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra