BEDRIFTSTEKNOLOGI

WorldCom og MCI-eierne sa ja til telefusjon

4 av 5 aksjeeiere i WorldCom sa ja på selskapets generalforsamling onsdag til at selskapet skal kjøpe MCI for USD 41,8 mrd, og tilsvarende tall var i favør hos MCIs generalforsamling.

Frode Eriksen
12. mars 1998 - 07:45

På onsdagens generalforsamling i MCI sa 80 prosent av eierne ja til den avtalen ledelsen har fremforhandlet med WorldCom etter en heftig budrunde i fjor høst som startet med British Telcoms bud på USD 17 mrd, og endte på WorldComs bud på USD 41,8 mrd.

Nå gjenstår bare godkjennelse fra amerikanske telemyndigheter (FCC), det amerikanske justisdepartementet og EU-kommisjonen.

Det kan vise seg at aksjeeiernes beslutning blir den enkleste, sammenlignet med de tre som gjenstår. EU-kommisjonen bestemte seg forige uke for å bruke fire nye måneder på å undersøke om fusjonen ville begrense konkurransen.

I en kommentar til nyhetsbyrået Bloomberg, sier telekomanalytiker hos Legg Mason Wood Walker Inc., Daniel Zito, at det er for tidlig å si hva som vil skje. Han regner imidlertid me at en fusjon skjer, men ikke før mot slutten av året.

En del av avtalen med MCI er at WorldCom betaler MCI USD 1,64 milliarder om fusjonen ikke gjennomføres i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.