BEDRIFTSTEKNOLOGI

Zip drive ny floppystandard?

Iomegas Zip drev kan snart startes opp som drive "A:" noe som åpner for at Zip kan bli ny floppy disk standard. Matsushita (Panasonic) har lisensiert rettighetene til å produsere Zip under eget navn.

Jens Kanden
25. sep. 1996 - 09:45

Iomega jobber iherdig med å få etablert sitt Zip drev som ny floppy standard. De har solgt over 2 millioner enheter av det 100MB store Zip drevet siden introduksjonen i 1995. Iomega samarbeider med BIOS (Basic Input Output System) produsentene Computer Bios, American Megatrens og Phoenix Technologies om å la PCer kunne starte opp med Zip som drev "A:". Denne oppstartfunksjonen er en forutsetning for at Zip skal kunne bli en erstatter for det gamle 1,44MB floppydrevet.

Iomega har også fått vind i seilene ved at den japanske giganten Matsushita Communications Industrial har lisensiert retten til å produsere Zip drevet. Matsushita kan selge Zip som selvstendige enheter under Panasonic-navnet, eller som såkalte OEM (Original Equipment Manufacturer) enheter til PC-produsenter.

Fra før av har Epson kjøpt retten til å selge Zip-teknologien under sitt navn. En tilsvarende avtale med Sony om Iomegas 2GB Ditto drev strandet. Sony og Matsushita er nemlig bitre rivaler i Japan. NEC og Toshiba planlegger å introdusere Zip drevet i sine bærbare maskiner i 1997.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.