IT-BRANSJEN

Zuckerberg: 10 millioner har registrert seg på Threads

I alt 10 millioner registreringer er gjort på Twitter-utfordreren Threads i løpet av de første sju timene etter lanseringen.

Meta-sjef Mark Zuckerberg. Selskapet lanserte Twitter-utfordreren Threads midnatt natt til torsdag.
Meta-sjef Mark Zuckerberg. Selskapet lanserte Twitter-utfordreren Threads midnatt natt til torsdag. Foto: Anthony Quintano
6. juli 2023 - 10:17

I alt 10 millioner registreringer er gjort på Twitter-utfordreren Threads i løpet av de første sju timene etter lanseringen.

Threads eies av Mark Zuckerbergs selskap Meta, som også eier Facebook og Instagram.

Zuckerberg melder om antallet registreringer på sin egen Threads-konto torsdag morgen norsk tid.

Appen ble aktivert etter midnatt natt til torsdag i Storbritannia og et hundretall andre land, inkludert USA, i Apples og Google Androids app stores. Men ikke i EU som har strenge regler for datavern.

Threads framstilles som en tekstbasert versjon av Metas bildedelingsapp Instagram, som ifølge Meta tilbyr «et nytt rom for oppdateringer i sanntid og offentlige samtaler». 

Twitter anser allerede Threads som en betydelig konkurrent, for nå truer de med søksmål.
Les også

Allerede på krigsstien: Twitter truer med å saksøke sin nye konkurrent Threads

Appen ser ut til å ha som mål å bli en konkurrent til Elon Musks Twitter.

Brukerne tilbys mikroblogging på lignende måte som Twitter, noe som tyder på at Meta vil utfordre Twitter direkte etter en serie upopulære endringer i Twitter siden Musk tok over.

De siste dagene har Musk innført en midlertidig grense på hvor mange Twitter-meldinger brukere kan lese om dagen, og mandag kveld kunngjorde selskapet at Tweetdeck-funksjonen skal legges bak betalingsmur.

Elon Musk var ikke begeistret for sporingen av flyet sitt, men det er nok lite han kan gjøre med at Jack Sweeney nå har meldt overgang til Threads.
Les også

Mannen som sporet Elon Musks privatfly, er tilbake – på Threads

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.