NKI nettkurs i sterk vekst

Utviklingen for nettstudier har gått senere enn antatt, men ser nå ut til å skyte fart.

annonse:

NKI Fjernundervisning har hatt det beste første kvartalsresultatet noensinne på nettstudier, viser tallene fra første kvartal i år.

NKI Nettskolen er nettstedet der NKI Fjernundervisning tilbyr nettbasert utdanning.

Professor i nettbasert utdanning, Morten Flate Paulsen, forteller til digi.no at det er tredje kvartal som normalt er årets beste for NKI. I første kvartal 2005 solgte NKI 3.648 nettkurs, som er en økning på 27 prosent fra første kvartal 2004.

Ifølge rektor Svein Qvist-Eriksen har NKI Fjernundervisning tidoblet salget av nettkurs på syv år fra 953 i 1997 til 10.202 i 2004. NKI Fjernundervisning omsatte nettbasert utdanning for 49,2 millioner kroner i 2004.

Det var spesielt januar som utgjorde et viktig vendepunkt for NKI. Fjernundervisningen hadde for første gang i historien flere påmeldinger til nettkurs enn til brevkurset.

– Dette markerer at nettkurs nå har blitt like viktig som brevkurs og at nettbasert utdanning endelig begynner å bli modent, sier Flate Paulsen til digi.no.

NKIs strategi de siste årene har vært å tilby de aller fleste kurs som både nettkurs og brevkurs. Andelen studenter som velger nett har økt jevnt og trutt, men utviklingen har gått saktere enn mange nettentusiaster spådde.
annonse:

Les også:

annonse:
annonse:
Anbefalt for deg
Facebook