BEDRIFTSTEKNOLOGI

13 mrd for kvart televerk

Både Ameritech og Telecom Italia er villige til å bla opp med over 20 mrd. østerriske shilling (ca. 13 mrd. kr) for en fjerdedel av det østerriske televerket. I løpet av oktober blir det klart hvem som blir televerkets nye internasjonale partner.

Frode Eriksen
4. sep. 1998 - 14:46

Østerriske myndigheter skal bestemme seg for hvem av de to budgiverne som får tilslaget på 25 prosent pluss en aksje i Telekom Austria en gang i oktober. Uansett hvilken av de to budgiverne som velges vil Telenor være en av televerkets konkurrenter innenfor mobiltelefoni, gjennom selskapets eierandel på 17,45 prosent i mobiloperatøren Connect Austria. Connect Austria har nylig åpnet sitt GSM 1800-baserte mobilnett i landet og vil konkurrere med de to eksisterende operatørene på GSM 900, det delvis statseide Mobilkom Austria og det private MaxMobil.

Både Ameritech og Telecom Italia har erfaring i Østerrike fra før. Telecom Italia leverte sitt bud på televerket da det ble klart at et eierskap i Telekom Autstria ikke ville komme i konflikt med aksjeposten i Mobilkom, som selskapet kjøpte i fjor, blant annet i konkurranse med Tele Danmark. Ameritechs erfaring i landet er nettopp gjennom Tele Danmark, som er en av Telenors medpartnere i Connect Austria, med en eierandel på 15 prosent.

Talsmann for Ameritech, David Onak, sier at potensialet i Østerrike er stort, og at dette er årsaken til selskapets interesse for det østerriske telemarkedet .

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg skal morselskapet til Telekom Austria, som er det østerriske post og televerket, ha uttrykt ønske om å utsette en ny ordinær delprivatiseringsrunde med minst to år, for om mulig å oppnå en bedre pris på selskapet.

Mobiloperatører i Østerrike:
Connect Austria

Mobiloperatør nummer tre. Eies av Tele Danmark (15%) , Telenor og britiske Orange (begge 17,45 prosent) og tyske Viag (20%), samt lokale eiere.
MaxMobil

Landets andre mobiloperatør, som eies av flere, blant annet Deutsche Telekom via T-Mobil: 25% og Siemens med 14%.
Mobilkom Austria

Telecom Italia eier 25%, mens Telekom Austria eier resten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra