16 TV 2-aksjer blir advokatmat

Det ligger an til et rettslig oppgjør om de 16 TV 2-aksjene i Pecheur. Telenor nekter å akseptere at de tre hovedaksjonærene i TV 2 har forkjøpsrett.

For både Schibsted, Egmont og A-pressen har varslet at de vil bruke sin forkjøpsrett for å unngå at Telenor Broadband Services AS skal få eierskap til de 16 aksjene. Administrerende direktør i Telenor Broadband Services, Stig Eide Sivertsen, mener de eksisterende aksjonærene ikke har forkjøpsrett.

Telenor begrunner sitt standpunkt med at det ikke var de 16 TV 2-aksjene som ble kjøpt, men investeringsselskapet Pecheur, skriver Dagens Næringsliv.

Det var i begynnelsen av mai at Telenor kjøpte investeringsselskapet Pecheur for 1,4 millioner kroner. Det alt vesentlige av verdi i selskapet, som ble opprettet av TV 2-ansatte for å handle med aksjer, var 16 TV 2-aksjer som eierne la inn i selskapet.

På styremøtet i TV 2 den 23. mai ble det bestemt at TV 2 har forkjøpsrett på aksjene.

Telenor har tidligere vært nevnt som en av de mest aktuelle kandidatene til å kjøpe aksjeposten på 33,4 prosent i TV 2, som Schibsted har annonsert de de ønsker å selge.

Til toppen