160.000 spillere går berserk hver måned

Ikke alle online spilltjenester gjør det like dårlig som Global Money Games. Med 160.000 spillere hver måned tjener Berzerk Entertainment Network penger.

Ikke alle online spilltjenester gjør det like dårlig som Global Money Games. Med 160.000 spillere hver måned tjener Berzerk Entertainment Network penger.

Aktører innen online-underholdning er på jakt etter inntektsmodeller som fungerer. Global Money Games lyktes ikke med et konsept hvor spillerne skulle betale for å være med. Det viser seg at det er meget vanskelig å ta betalt fra forbrukerne så lenge det finnes liknende tjenester tilgjengelig som er gratis. Bannermarkedet er en annen inntektskilde som er trygg i så måte, men passer ikke alltid så bra i kombinasjon med spill.

Berzerk (se peker i margen til høyre) har tatt konsekvensen av dette og baserer sin tjeneste på "interstitials". Dette er korte, fullskjermannonser som eksponeres overfor brukerne underveis i spillet. Annonsene kan delvis sammenliknes med reklame på TV.

Brukerne har vist seg å være mer mottakelige overfor fullskjermannonser når de er midt i en spillprosess som de ikke ønsker å avbryte. Forutsetningen er selvfølgelig at det er gratis å spille.

Det populære trivia-spillet "You don't know Jack" har visstnok 160.000 spillere hver måned logget inn. Ifølge "Internet Marketing & Technology Report", kan Berzerk ta betalt fra $120 til $140 CPM/CPT (kost per tusen) eksponeringer for "interstitials" annonser.

Fungerer konseptet? Logg inn på www.berzerk.com og døm selv.

Til toppen