BEDRIFTSTEKNOLOGI

278.000 iMac på 6 uker

Steve Jobs og Apple Computer kunngjorde i forbindelse med fremleggingen av tallene for fiskalt 1998, at selskapet solgte 278.000 iMac i løpet av de seks første salgsukene.

Jens Kanden
15. okt. 1998 - 01:32

Det betyr at iMac er den raskest selgende Macintosh for Apple Computer noensinne og en sårt trengt suksess for selskapet etter flere år med kraftige fall i markedsandeler.

Jobs kunne vise til en telefonundersøkelse blant 2.000 iMac-kjøpere som sier at 29,4 prosent av kjøperne var førstgangskjøpere av datamaskiner. Ytterligere 12,5 prosent av kjøperne eide en Wintel-basert PC.

Dette er viktige tall for Apples fremtidige vekst fordi det viser at Apple evner å vinne kunder utenom sin trofaste krets av Macintosh-brukere.

For å øke distribusjonen av iMac i det amerikanske markedet, har Apple tegnet en avtale om å selge iMac gjennom Best Buy-kjeden. Best Buy har i underkant av 300 butikker i USA og henvender seg til hjemmemarkedet som også er iMacs målgruppe. Apple understreker at selskapet viderefører det vellykkede samarbeidet med CompUSA, og Apple vil fortsette å selge sitt utstyr gjennom eksisterende regionale kjeder og forhandlere samt sin nettbutikk - Apple Store.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.