278.000 iMac på 6 uker

Steve Jobs og Apple Computer kunngjorde i forbindelse med fremleggingen av tallene for fiskalt 1998, at selskapet solgte 278.000 iMac i løpet av de seks første salgsukene.

Det betyr at iMac er den raskest selgende Macintosh for Apple Computer noensinne og en sårt trengt suksess for selskapet etter flere år med kraftige fall i markedsandeler.

Jobs kunne vise til en telefonundersøkelse blant 2.000 iMac-kjøpere som sier at 29,4 prosent av kjøperne var førstgangskjøpere av datamaskiner. Ytterligere 12,5 prosent av kjøperne eide en Wintel-basert PC.

Dette er viktige tall for Apples fremtidige vekst fordi det viser at Apple evner å vinne kunder utenom sin trofaste krets av Macintosh-brukere.

For å øke distribusjonen av iMac i det amerikanske markedet, har Apple tegnet en avtale om å selge iMac gjennom Best Buy-kjeden. Best Buy har i underkant av 300 butikker i USA og henvender seg til hjemmemarkedet som også er iMacs målgruppe. Apple understreker at selskapet viderefører det vellykkede samarbeidet med CompUSA, og Apple vil fortsette å selge sitt utstyr gjennom eksisterende regionale kjeder og forhandlere samt sin nettbutikk - Apple Store.

Til toppen