29. oktober er ny d-dag for Windows XP

Rykter i amerikansk presse vil ha det til at Windows XP først kommer i salg 29. oktober.

Ryktene, som blant annet refereres av News.com, vil ha det til at den endelige klargjøringen av Windows XP er utsatt for tredje gang på en måned, fra juni til august og nå til september eller oktober.

PC-bransjen hadde sett fram til en klargjøring i juni, siden man da hadde greid å få PC-er med forhåndslastet Windows XP ut på markedet i god tid før skolestart.

Det spekuleres nå om hvordan Microsoft vil håndtere lanseringen av Windows XP i forhold til høstens andre store Microsoft-begivenhet: lanseringen av spillkonsollen Xbox.


Tipsene går ut på at Xbox må gjøres til en suksess i julesesongen, og at selv ikke Microsoft kan håndtere to store lanseringer kloss opp til hverandre. Følgelig kan en ytterligere forsinkelse av den endelige koden til Windows XP føre til at operativsystemet må vente til over nyttår før det lanseres.

Microsoft har tidligere antydet at Windows XP vil få en internasjonal lansering på høyde med den Windows 95 fikk i august 1995. Både PC-leverandører og IT-medier ser fram til de merinntektene som ligger i den slags markedsoffensiv.

Til toppen