700 nordmenn kan få nye batterier

Hele 700 bærbare Compaq maskiner må utstyres med nytt batteri. Comapaq Norge ber alle som har en bærbar maskin som kan antennes på grunn av en batteri-feil om å ringe til selskapet. Så skal de få to nye batteripakker- gratis.

Compaq Norge opplyser til digitoday.no at de regner med at 700 nordmenn har kjøpt bærbare datamaskiner av typen Armada E500 og V300, som kan være brannfarlige.

Som digitoday.no skrev om tidligere kan disse maskinene, på grunn av en feil i batteripakken, overopphetes og ta fyr. Verner Hølleland, produktsjef for Armada ved Compaq Norge, sier til digitoday.no at det er viktig å få med seg at det bare har vært et tilfelle hvor en bærbar maskin ble overopphetet og begynte å utvikle røyk.

Men for sikkerhets skyld blir alle batteripakker kalt tilbake og erstattet. På verdensbasis blir det svimlende 55 000 maskiner som er berørt.


- Alle som har en maskin i den berørte serien bes om å ringe til Compaqs support-telefon (tlf: 22 07 20 20). Da kan man fastslå om maskinen trenger å bytte batteri, noe som vil bli tilsendt prompte, sier Hølleland til digitoday.no.

- Har man et slikt batteri må man lade det helt ut og fjerne det fra maskinen. Inntil man får de nye batteripakkene i posten må maskinen brukes på strømnettet, sier Hølleland. Han opplyser om at det vil ta mellom tre og fem dager før batteriene er hos forbruker etter at de er bestilt

- Dette vil ikke koste konsumenten noe som helst og ikke oss heller. Det er batteriprodusenten som må ta kostnadene, sier Hølleland. Compaq er dessuten i det gavmilde hjørnet, og gir hver forbruker som må skifte batteripakke to nye batteri.

Til toppen