BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Å dele opp Microsoft er én av flere muligheter

USAs justisdepartement bekrefter å ha vært i kontakt med to investeringsbanker for å få innsikt i ringvirkningene av en eventuell oppsplitting av Microsoft. - Men dette er bare ett av flere alternative tiltak, sier en talsperson.

Eirik Rossen
30. juli 1999 - 12:41

Det var avisa USA Today som torsdag morgen meldte at justisdepartementet i Washington har søkt råd fra minst to investeringsbanker om hva slags følger en oppdeling av Microsoft kan få. Talspersonen Gina Talimona sa til avisa at det dreide seg om "forhåndskontakt med eksperter som kan hjelpe oss til å vurdere en rekke alternativer".

Opplysningene vakte oppsikt og førte til spekulasjoner om at justisdepartementet faktisk helte til å splitte opp verdens mest verdifulle selskap. USA Today fyrte opp under spekulasjonene under overskriften "Myndigheten sikter mot å splitte opp Microsoft" og hevdet at utredningen departementet ba de to investeringsbankene gjennomføre, ville koste flere hundre tusen dollar.

Talimona presiserer til blant annet PC Week at det er for tidlig å spekulere slik. Departementet fokuserer ikke på ett bestemt tiltak i tilfelle dommen går i dets favør, sier hun.

Andre kilder vurderer kontaktene departementet har gjort til å være vanlig framgangsmåte i en sak som denne.

Holdningene ellers i amerikansk fagpresse gjenspeiler en allmenn oppfatning om at den faktiske opplysningen om departementets henvendelse til bankene ikke er noen sensasjon.

Neste milepæl i saken mellom Microsoft og USAs myndigheter er 10. august. Da skal partene hver for seg ha gitt dommeren et dokument med en oversikt over det de mener er fakta i saken, såkalte "findings of fact". 21. september åpnes rettslokalet igjen, og partene skal muntlig framføre sine avsluttende prosedyrer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.