A-etaten får god respons på nettsatsingen

Markedsdirektør Odd Erik Martinsen i Arbeidsdirektoratet sier at graden av selvregistrering på nettet har økt betraktelig etter lanseringen og markedsføringen av de nye sidene. Samtidig øker også tallet på arbeidsgivere som bruker nettsidene.

Arbeidsdirektoratet skrev nylig i en pressemelding at det er satt ny rekord ved arbeidskontorene; 15.800 personer fikk jobb i september. For et par uker siden skrev digi.no om A-etatens satsing på Internett (se relarterte artikler i margen til høyre).

Ifølge markedsdirektør Odd Erik Martinsen var drøye 600 arbeidsgivere registrert som brukere av etatens nye nettsider i forrige uke.

Martinsen forteller til digi.no også at omlag 100 nye arbeidssøkere legger inn sin CV på nettet hver dag. - Vi har en langsiktig strategi, og det er spennende når dette kan bli en del av formidlingssystemene generelt. Det er en forutsetning at arbeidsgiverne må være gode på bruk av Internett selv, foreløpig er det mange som ikke er det.

Å orientere bedrifter om nettbruk legges inn som en del av bedriftsbesøksopplegget til A-etaten. Ved bruk av nettet er det også lettere for arbeidssøkeren å ta kontakt med etaten.

- Om et halvt år skal alle saksbehandlere i Arbeidsmarkedsetaten være tilknyttet nettet, og kunne bruke databasen. Det er brannmursproblematikken som gjør at det tar såpass lang tid, opplyser Martinsen.

Til toppen