Adobe fornyer hele assortimentet

Adobe fornyer nesten hele assortimentet av grunnleggende grafiske verktøy, og slenger inn noen nye for å lette publiseringen på papir og på web.

De to sentrale verktøyene, tegneprogrammet Illustrator og layout-programmet InDesign, er begge grundig overhalt til henholdsvis versjon 10 av Illustrator og versjon 2.0 av InDesign.

InDesign 2.0 lar deg blant annet redigere filer fra Illustrator og bildebehandleren Photoshop direkte, uten å forlate programmet. Dokumenter kan eksporteres i XML-format, slik at de kan leses av alt fra moderne nettlesere til moderne tekstbehandlere.

Illustrator 10 har fått nye verktøy rettet mot web, blant annet for å bedre lesbarheten på liten tekst, samt bedre integrasjon mot produksjonsmiljøet. I tillegg er det nye designverktøy, fire nye tegneverktøy, og en rekke nye effekter.

Begge disse er tilrettelagt for både Mac OS X og Windows XP.

AlterCast er en nyhet på produksjonssiden som gjør det mulig å automatisere oppgaver som går igjen når bilder regelmessig skal gjengis i ulike medier og med ulike oppløsninger. Bilder kan lagres ett sted med én oppløsning, mens tilpasningene gjøres regelbasert. AlterCast integreres mot ledende publiserings- og e-handelssystemer og infrastruktur.

Adobe har dessuten lansert nettstedet Adobe Studio, der profesjonelle og andre brukere tilbys en rekke tjenester, ressurser og opplæring. Ved lanseringen er det dessuten en utstilling av den bulgarske designeren Luba Lukova som har brukt Adobe-verktøy i avansert plakatkunst.

Til toppen