Adolfsen hamstrer konsulenter

Tom Adolfsen bytter aksjer for 52 millioner kroner i 55 nye ansatte.

Selskapene ADB-Partner AS, G G Data AS og Netco AS blir overtatt av Merkantildata. Alle tre selskapene er i dag forhandlere av Concorde-produkter fra IBM.

Samtlige tre selskap er med i CC-Gruppen, som er den tredje "forhandleren" av Concorde ved siden av Merkantildata og Cinet.

Merkantildata utsteder aksjer for 52 millioner kroner i bytte for de tre selskapene.

ADB-Partner AS holder til i Bergen og har ni medarbeidere, mens G G Data AS med sine 24 medarbeidere holder hus på Skedsmo. Stavangerbedriften Netco AS har 22 medarbeidere.

De tre selskapene er i det alt vesentlige eid av de ansatte, som nå blir Merkantildata-aksjonærer.

Finansdirektør i Merkantildata, Espen Wollebekk, legger vekt på den geografiske lokaliseringen til de tre selskapene. Han opplyser samtidig at Merkantildata må bygge opp kompetanse selv i trondheimsområdet.

På spørsmål om de tre selskapene ble presset inn i Merkantildata som følge av samarbeidet med IBM, sier Wollebekk:

- Nei, det er ikke korrekt, men det er klart at på sikt vil det vært vanskelig for disse selskapene å overleve alene. Om du spør om disse selskapene hadde noe valg, så er det like relevant å spørre om vi hadde noe valg - dersom vi skulle kjøpe Concorde-kompetanse, så hadde vi ikke egentlig noen andre muligheter enn CC-gruppens medlemmer.

- Vi kunne nok klart oss alene, men på litt sikt hadde det blitt vanskelig å følge opp utviklingen på Concorde, sier daglig leder Helge Rein i ADB-Partner til digi.no. Han understreker også at de tre selskapene som nå går inn i Merkantildata Applikasjon vil utvikle kompetanse på systemintegrasjon, noe som ville blitt vanskelig om man skulle stått på egne ben.

Wollebekk understreker samtidig at de nye ansatte vil komme godt med i den opplæringsprosessen som er på gang i Merkantildata i forbindelse med Concorde-avtalen med IBM.

Til toppen