- Adolfsen mangler gjennomføringsevne

- Det Merkantildata nå gjør med Ericsson er spennende, riktig og viktig, men Adolfsen mangler gjennomføringsevne. Det mener administrerende direktør Jens Rugseth i Skrivervik Data, som mener Ark-datteren Lantec blir meget viktig for Skrivervik i tiden fremover.

- Vi tror markedet for kommunikasjonsløsninger vil se en voldsom vekst de nærmeste årene. Nå er telefoni over datalinjer ("voice over IP") et modent produkt. Spesielt for store bedrifter vil lønnsomhetspotensialet være betydelig når intern telefontrafikk kan legges oppå datatrafikken i de nettene som allerede er etablert mellom kontorene i større organisasjoner, sier Jens Rugseth i Skrivervik Data.

Rugseth mener det Merkantildata har signalisert at de ønsker å gjøre med Ericsson på utvikling av kommunikasjonsløsninger er både riktig og viktig, men at selskapet mangler gjennomføringsevne.

- Vi har denne kompetansen i dag gjennom Lantec, påpeker Rugseth.

Lantec er i dag et separat selskap under Ark-paraplyen, og Rugseth bekrefter dermed at også Skrivervik Data vil benytte seg stadig mer av kompetansen i Lantec etter hvert som omstruktureringen i Ark skrider frem.

Skrivervik har signalisert at samarbeidet med Cisco vil bli viktigere etter hvert som satsingen på kommunikasjonsløsninger øker. Også andre aktører vil ifølge Rugseth bli sentrale for utviklingen fremover.

- De endringene vi ser i telesektoren blir drevet av helt andre aktører enn de tradisjonelle teleaktørene. Selskap som Siemens og Alcatel leverer etter hvert løsninger som vil snu opp ned på telesektoren, mener Rugseth. Han peker på Telenors nylige priskutt på fjernsamtaler som et tegn på at de tradisjonelle aktørene nå gjør hva de kan for å demme opp for den nye konkurransen.

Til toppen