BEDRIFTSTEKNOLOGI

Advent gir deg 100 ganger raskere Internett

Et amerikansk firma jobber for at kabelmodem skal bli raskere. Og litt dyrere.

Lars Kvanum
10. juli 2000 - 11:55

Amerikanske Advent Network, grunnlagt av en tidligere ansatt på Time Warner, jobber med å mangedoble hastigheten på kabelmodem. Teknologien skal gi 20 til 50 ganger raskere Internett-hastigheter enn det som typisk er tilgjengelig i dag.

Den nye teknologien kalles Ultraband, "superbredbånd", og er en videreutvikling av dagens bredbånd. Firmaet har, i følge CNET, ennå ikke selv tatt i bruk teknologien og dette setter en del spørsmålstegn blant annet om Texas-firmaet i det hele tatt kan levere eller om det er snakk om å heve sin egen verdi. CNET skriver videre at mange analytikere er optimistiske til at firmaet kan levere det de lover.

- Det blir nok en del problemer, men grunnleggerne av firmaet har et pent rulleblad i bransjen, sier Mitch Shapiro, forskningssjef for Broadband Markets, til CNET.

Problemet med denne teknologien er at det må gjøres endringer i oppsettet til leverandørene, noe som ofte går tregt når det allerede er en bred enighet om dagens teknologi. I hovedsak må leverandørene sette av mer kapasitet for Internett på bekostning av vanlige TV-kanaler. Firmaet vil derfor i første omgang vektlegge å selge produktet til de mindre leverandørene som er nødt til å konkurrere om kundene.

Advent Network mener de kan lansere en tjeneste som gir i nærheten av 40Mbit per sekund, mer enn 700 ganger raskere enn vanlig oppringt modem, og cirka 130 ganger raskere enn basisabonementet til Chello.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra