Advent gir deg 100 ganger raskere Internett

Et amerikansk firma jobber for at kabelmodem skal bli raskere. Og litt dyrere.

Amerikanske Advent Network, grunnlagt av en tidligere ansatt på Time Warner, jobber med å mangedoble hastigheten på kabelmodem. Teknologien skal gi 20 til 50 ganger raskere Internett-hastigheter enn det som typisk er tilgjengelig i dag.

Den nye teknologien kalles Ultraband, "superbredbånd", og er en videreutvikling av dagens bredbånd. Firmaet har, i følge CNET, ennå ikke selv tatt i bruk teknologien og dette setter en del spørsmålstegn blant annet om Texas-firmaet i det hele tatt kan levere eller om det er snakk om å heve sin egen verdi. CNET skriver videre at mange analytikere er optimistiske til at firmaet kan levere det de lover.

- Det blir nok en del problemer, men grunnleggerne av firmaet har et pent rulleblad i bransjen, sier Mitch Shapiro, forskningssjef for Broadband Markets, til CNET.

Problemet med denne teknologien er at det må gjøres endringer i oppsettet til leverandørene, noe som ofte går tregt når det allerede er en bred enighet om dagens teknologi. I hovedsak må leverandørene sette av mer kapasitet for Internett på bekostning av vanlige TV-kanaler. Firmaet vil derfor i første omgang vektlegge å selge produktet til de mindre leverandørene som er nødt til å konkurrere om kundene.

Advent Network mener de kan lansere en tjeneste som gir i nærheten av 40Mbit per sekund, mer enn 700 ganger raskere enn vanlig oppringt modem, og cirka 130 ganger raskere enn basisabonementet til Chello.

Til toppen