JUSS OG SAMFUNN

Aftenposten-krangel om internettpublisering

Redaksjonsklubben i Aftenposten mener at journalistene i papiravisen skal ha betalt for artikler som publiseres i nettutgaven. Det vil ikke administrerende direktør Olav Mugaas være med på. Han mener journalistene skriver for Aftenposten-merkevaren, uansett.

Sigvald Sveinbjørnsson
6. mars 2001 - 06:14
Aftenposten ASAftenposten Interaktiv



Redaksjonsklubbben, som har sine medlemmer iNorsk Journalistlag, har problemer med å skrive vederlagsfritt for Aftenposten.no.





Artiklene som journalistene i papir-Aftenposten skriver, og som blir publisert i nettutgaven (som eies av Aftenpostens heleide Internett-selskap, Aftenposten Interaktiv AS), må være vederlagspliktige. Mener papirjournalistene. Det innebærer i så fall at Aftenposten Interaktiv må betale andre Aftenposten-journalister for stoffet.

Norsk JournalistlagNorske Avisers Landsforening(NAL)


Denne oppfatningen av virkeligheten er ledelsen i Aftenposten helt uenig i. De mener at Aftenposten og Aftenposten Interaktiv i bunn og grunn er de samme utgiverne - selv om det er to forskjellige selskap.

Håkon Letvik, klubbleder for Norsk Journalistlag i Aftenposten, forteller til digitoday.no at denne tvisten nå er oversendt hovedforbundene, det vil si Norsk Journalistlag og NAL.

Om disse kommer til enighet, vil dette ha mye å si for nettutgavene til landets store aviser.



VGDagbladet

Ann-Magrit Austenå

- Vår holdning er klar, dette er en tredjepart. Reguleringen av dette skal skje via en tariffavtale, sier Austenå til digitoday.no. Hun forteller at denne saken kan ende opp i Arbeidsretten, men at dette er lite trolig.




Olav M. Mugaasdigitoday.no



- Men kommer saken opp i Arbeidsretten, og det der skulle vise seg at det er utgiftsplikt, så skal vi rette oss etter det. Da blir jo spørsmålet om vi eventuelt får råd til det, sier Mugaas.



Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.