Agfa-adapter kan eksplodere

Agfa kaller nå tilbake AC-adaptere som er levert sammen med Agfas ePhoto CL30 kamera. Grunnen er at utstyret kan eksplodere.

Kameraprodusenten Agfa-Gevaert AS kaller nå tilbake tilleggsutstyr til et av sine kamera på grunn av eksplosjonsfare.

-Vi har ikke solgt mange av disse apparatene i Norge, sier Odd Magne Mogerhagen på support hos Agfa Norge til digitoday.no, men bekrefter at det både er solgt et uspesifisert antall og at folk kan ha kjøpt utstyret i utlandet.

Det er AC-adaptere til ePhoto CL30 kameraet som nå bes tilbakelevert. Utstyret er gjerne solgt sammen med kameraene, men kombinasjonen viser seg nå å være lite gunstig.

Mogerhagen sier videre til digitoday.no at eventuelle eiere av slikt utstyr kan henvende seg på telefon 67 05 85 22. Utstyret vil bli erstattet med tilsvarende produkter.

Problemet oppstår dersom man bruker adapteren samtidig som det er batterier i kameraet. AC-adapteren kan forårsake overoppheting av batteriene, lekkasje av syre og dermed utgjøre en akutt eksplosjonsfare.

Selve kameraet kan fortsatt benyttes og skal ikke leveres tilbake. Man må imidlertid absolutt ikke benytte ePhoto AC-adapteren samtidig som det er batterier i kameraet.

- Vi kjenner til at det har vært eksplosjoner, men så langt uten at noen er blitt alvorlig skadet, avslutter Mogerhagen, som ber folk ta kontakt dersom de har dette utstyret.

Til toppen