RESULTATERFINANS

Agresso vil kjøpe fransk underskuddsforetak

Agresso er ett av seks selskaper som gjenstår i siste runde av budgivningen på det franske programvarehuset Concept. Oppkjøpet er et restruktureringscase og ifølge den franske avisen Les Echos har budgiverne sagt seg villig til å spytte inn mellom 20 og 100 millioner franske franc i frisk kapital.

Eirik Flaa
6. juli 1998 - 13:01

Agresso er interessert i å kjøpe det franske programvareselskapet Consept, som skal selges ut av morselskapet CDR (Consortium de Realisation). Selskapet trenger en ny eier med sterk finansiell ryggrad, og norske Agresso er blant selskapene som har meldt seg på i budrunden som nå går inn i den avsluttende fase.

Ifølge den franske økonomiavisen Les Echos gjenstår det nå fem selskaper i budrunden, foruten norske Agresso. Den nederlanske ERP-giganten Baan er også å finne blant aktuelle kjøpere.

- Vi var med i en gruppe som skulle vurdere selskapet, og ble derfor også med på budrunden, sier finansdirektør i Agresso, Knut Rønning, til digi.no. Han vil ikke ut med størrelsen på budet Agresso har lagt inn, men svarer "altfor mye" da digi.no antyder en PS (price/sales) på én.

- Kjøpesummen er lav - dette er først og fremst et restruktureringscase, sier Rønning.

Kapitalbehovet i Concept er stort, og Agresso må regne med å tilføre selskapet en god slump penger etter et eventuelt oppkjøp. Av en omsetning i fjor på 200 millioner franc, hevder Les Echos at Concept tapte 40 millioner franc. Budgiverne skal i sine bud ha gitt tilsagn om ny ny kapital til driften på mellom 20 og 100 millioner franc.

Dersom Agresso får tilslaget på selskapet - en avgjørelse som trolig vil bli tatt innen franskmennene tar sommerferie i august - har det norske programvareselskapet allerede planene klare.

- Consept lager programvare for kontantstyring og konsolidering - og målet er å integrere dette inn i Agressos portefølje. Dessuten vil vi utnytte de sydeuropeiske distribusjonskanalene selskapet er i besittelse av, sier Rønning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.