Agressos opptur

Agresso steg hele 15 prosent i verdi etter et relativt sterkt tredje kvartal. Det skorter ikke på ambisjoner hos ledelsen. Spørsmålet er om aksjemarkedet tør å tro at selskapets mål er realistiske.

Agresso er tydeligvis på rett vei i sin internasjonale ekspansjon så langt. Et normalt slapt tredjekvartal viste i år god omsetningsvekst og et positivt resultat. Etter oppkjøpet av franske Concept mener ledelsen i selskapet at en omsetning i 1999 på 900 millioner kroner er innenfor rekkevidde. Tror man et slikt mål er realistisk, så fremstår aksjen som direkte billig i dag.

Legger man til selskapets ekspansjonsplaner i USA og Tyskland, kan aksjen raskt med letthet betegnes som en doblingskandidat på kurs 23 kroner per aksje. En annen innfallsvinkel kan være å se på selskapets kursutvikling det siste året. Sist gang selskapets aksjer ble handlet på dagens nivåer var for ett år siden. Det har skjedd mye i Agresso siden den gang.

Når dette er sagt er det ett moment som begrenser aksjens potensial. Risikoen knyttet til ekspansjonen internasjonalt er ikke ubetydelig. Selskapet er ikke akkurat alene i markedet, for å si det slik.

Et annet IT-selskap som så en hyggelig opptur fredag var Otrum Electronics. Aksjen ble notert ved Oslo Børs i juli og ble i starten handlet rundt 70 kroner. Så har den falt helt ned til 26 kroner, før den gradvis har hentet seg inn igjen til dagens kurs på 37 kroner. Otrum legger frem resultatene etter tredje kvartal tirsdag 3. november.

Gårsdagens kursvinner Nera startet fredagen med en oppgang på ti prosent, før den falt tilbake i løpet av dagen, og endte opp uendret fra gårsdagens sluttkurs. Utviklingen gir inntrykk av en viss gevinstsikring, og likviditeten i aksjen så ut til å være rimelig god.

De to tungvekterene i IT-indeksen, Merkantildata og NetCom, avsluttet uken med en nedgang på et par prosent. For Merkantildatas del ser det ut som gevinstsikring der også, mens for NetCom var det kun enkelte mindre handler den siste halvtimen som trakk ned kursen fra 207 til 200 kroner. Omsetningen i NetCom-aksjer var forøvrig relativt høy gjennom dagen.

Til toppen