Akerø-spill i gang 24. november

Global Stock Games, det mye omtalte internettspillet til blant andre Dan Børge Akerø og Pål Atle Skjervengen, starter mandag 24. november. Samtidig fortsetter Global Money Games å skrive reklameavtaler med storaktører, inkludert den britiske avisen Financial Times.

digi.no skrev mot slutten av oktober at Global Stock Games, børsspillet til Global Money Games, skulle realiseres før jul. Nå viser det seg at spillet slippes online én måned før julaften, det vil si mandag 24. november.

Men allerede én uke tidligere, 17. november, vil tjenesten stockgames.com være tilgjengelig i en lukket versjon for spesielt interesserte. Lørdag den 22. november slippes spillet i det stille ut til allmenheten, før den store lanseringen skjer påfølgende mandag.

Det er to hovedspill som nettbrukerne kan gamble på; det ene er Trader (tidligere arbeidstittel var Speculator) som består av en tippekupong der spillerne får gevinster for 14 og 13 rette. Det andre er Best Six, hvor man kan spå de seks beste selskapene kommende børsdag.

Tidligere har digi.no også skrevet at Global Money Games (GMG), gjennom datterselskapet Global Stock Games (GSG,) har skrevet en markedsføringsavtale med to av de største nettkatalogene på nettet, Yahoo!! og Lycos. Nå har GSG, ifølge deres egne opplysninger, undertegnet en avtale også med en tredje søkeindeks, Excite.

I tillegg er to aviser, som er godt representert på Internett, i boks: Finanstidningen i Sverige (som Yahoo!! óg har en avtale med) vil publisere resultatene hver dag både på Internett og i avisen. Den svenske finanspublikasjonen har i tillegg forpliktet seg til å markedsføre stockgames både online og på trykk.

Den mest prestisjefylte kontrakten er imidlertid kanskje med Financial Times Interactive Edition, den britiske ekvivalenten til amerikanske Wall Street Journal. I kontrakten med Financial Times er det hovedsaklig snakk om bannerannonsering på webtjenesten.

Til toppen