Alcatel drifter Consorte Tele

Alcatel skal drive Consorte Teles telenett, foreløpig i fem år. Avtalen har en verdi på 2,5 millioner kroner årlig, men kan allerede neste år komme opp i 15 millioner kroner.

Consorte Tele startet sine tjenester 2. november i år og skal utvikle og produsere avanserte telefoniløsninger, såkalte intelligente nettjenester (IN), som er et supplement til vanlige telefontjenester. Alle innkomne samtaler håndteres med ulike meny-, dirigerings- og statistikktjenster. Kundene er bedrifter og offentlig virksomheter.

- Vi tilbyr skreddersydde løsninger til bedrifter som har spesielle krav til telefoniløsninger, sier daglig leder i Consorte Tele, Trond Storbråten.

- Kontrakten omfatter leveranse, drift og vedlikehold av en sentral i Oslo, sier Trond Koppang i Alcatel Telecom Norway. Allerede neste år kan det bli satt opp enda en sentral i Oslo og nye sentraler i Bergen og i Trondheim.

Til nå har Alcatel inngått driftsavtaler til en årlig verdi på mellom 50 og 60 millioner kroner. Noen av kundene er Telenor, danske Store Nord, britiske Storm Communications (som eies 50/50 av IXC Communications og Telenor) og latviske Lattelecom.

Alcatel regner med en markedsvekst på 100 millioner kroner innen dette området de neste to årene. I tillegg kommer avtaler for leveranser av sentraler og annet utstyr.

Til toppen