BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alcatel Telecom ser mot Østen

Alcatel Telecom forventer en betydelig telekom-ekspansjon på offshore-siden i Det fjerne østen. Selskapet satser på at 40 prosent av omsetningen om tre år vil komme på det internasjonale markedet.

digi:stab
6. mars 1997 - 16:00

- Mens telekomaktivitetene i Nordsjøen flater ut, forventer Alcatel Telecom Norway en betydelig ekspansjon i Østen. Selskapet har globalt ansvar for Alcatel-konsernets aktiviteter på offshore-siden.

Av Alcatels forventede omsetning i år, regner selskapet med at 17 prosent kommer på det internasjonale markedet. Men allerede innen 1999 skal altså den internasjonale andelen opp i hele 40 prosent, mot bare fem prosent i 1996.

Tiden for produksjon av de store installasjoner nærmer seg nå slutten. I første omgang gjelder dette flytende og faste installasjoner, men de halvt nedsenkbare er også på retur.

- Våre telekomfremstøt retter seg derfor i stadig sterkere grad mot flytende produksjons- og lasteskip, sier offshoreansvarlig Per Bigseth i Alcatel Telecom Norway i en pressemelding.

Ifølge Bigseth vil det bli kontrahert rundt 80 produksjonsskip (FPSO) i verden i løpet av de nærmeste årene, de fleste ved verft i Det fjerne østen. Alcatel har tidligere utført en rekke jobber for flere av disse verftene, blant annet for Hitachi og Mitsui i

Japan, Hyundai og Samsung i Sør-Korea og Far East Levingstone i Singapore.

Siden den første kontrakten på Odin-plattformen for Esso i 1982, har Alcatel hatt 17 store jobber i Nordsjøen. I fjor avsluttet selskapet en Heidrun-jobb til 156 millioner kroner. Det arbeides fortsatt på en Ekofisk II-kontrakt. Alcatels markedsandel på

telekomsiden i Nordsjøen er ifølge Bigseth mellom 25 og 30 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.