Allsidig Oracle-frieri til Kina

Kina er Linux-land. Det vil Oracle-sjef Larry Ellison utnytte til det fulle.

Noe av budskapet som Oracle presenterte på OracleWorld i København, var den store betydningen Kina har for verdens nest største programvareselskap.

Europa-sjef Sergio Giacoletto framhevet at det i tillegg til Europa og USA, har vært et OracleWorld-arrangement i Kina tidligere i år. Toppsjef Larry Ellison brukte anledningen til å åpne to utviklingssentre der.

Markedssjef Mark Jarvis viste til anstrengelsene for å alliere seg spesielt med utviklere i Kina. Etter OracleWorld-arrangementet ble det åpnet en kinesisk avdeling av Oracle Technology Network. 55.000 kinesiske utviklere meldte seg på allerede første dag.

- Vi har en stor taktisk fordel i Kina, innrømmer markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge. - Vi er ikke med i Business Software Alliance, og assosieres ikke med Microsofts pågående kamp mot piratkopiering, der Kina henges som et land der 95 prosent av brukerne bryter lisensbestemmelsene.

BSA bidrar til en Linux-bølge som også merkes på Taiwan, der myndighetene ønsker en overgang til åpen kildekode i det offentlige.

Linux-bølgen er godt tilpasset Oracles markedsstrategi, der Oracle på Linux-drevne klynger av Intel-maskiner kjøres fram som et rimelig og kraftig alternativ, se artikkelen Linux-klynger er Oracles våpen i Europa.

Til toppen