Alt du trenger er gratis

Alt du trenger til din PC kan du skaffe deg gratis. digitoday.no har samlet det du trenger av programvare i en ferdig liste over de beste alternativene:

Dette er en gammel sak, her finner du oppdatert liste: Alt du trenger til PC-en er gratis

digitoday.no gir deg hver dag en nettjuvel, et gratis eller billig program du kan laste ned fra Internett. Listen under er samlingen av de aller beste gratisprogrammene du trenger for å bruke en PC.

Alle programmene er gratis, men noen viser annonser. Når du kjøper Windows følger det med endel programmer, listen under gir alternativer som er annerledes eller bedre.

Kontorprogram OpenOffice fås med norske menyer og norsk stavekontroll. Et annet nyttig gratis-program er digitalt-versjonen av de gule Post It-klistrelappene

Prøv også Currency Converter som lar deg regne mellom alltid oppdaterte valutakurser.

Internett Vil du ikke ha Internet Explorer, anbefaler vi den raske og kompakte nettleseren Opera. . Når du skal surfe, bør du etter hvert også skaffe deg en del forskjellige plugins som Flash og Winzip for å pakke ut filer du laster ned. For å se på video og høre på musikk på Internett, bør du skaffe deg Realplayer som dessverre er litt ivrig under installasjonen.
Almanakk Task Plus er en av mange gode og gratis digitale almanakker som du finner på nettet.
MP3/musikk Winamp er det vanligste avspillingsprogrammet for MP3-filer. Napster er dessverre på vei ut, men Audiogalaxy er for tiden et av de bedre alternativene.
Epost Microsoft Outlook Express følger med i Windows, men Eudora gir mer.
Kommunikasjon Getright lar deg ta opp tråden hvis nedlastninger blir avbrutt. Flashget deler opp store filer i flere parallelle nedlastninger og setter dem sammen igjen.
Antivirus Inoculate IT fra Computer Associates er et av flere gratis-alternativer.
Vedlikehold Systemsafe tar backup av de 200 viktigste Windows-filene. SingleClick Optimizer justerer og rydder opp på maskinen din. Vi råder brukere til å være forsiktige med slike programmer. Feil brukt kan de rote til mye!

Men alle bør ta backup. Shawman Backup er et godt alternativ.

Søke Copernic lar deg søke på alle de største søkemotorene samtidig. En annen godbit er Wilbur som lar deg søke lynkvikt på harddisken din.
Grafikk Gimp er et meget avansert bildebehandlingsprogram som rivaliserer Adobe Photoshop. Ellers kan vi anbefale DC Enhancer - et program som justerer og retter opp bilder automatisk.
Til toppen