BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alt om monopolsøksmålet mot Microsoft

digi.no følger høydepunktene i en av de viktigste rettsoppgjørene i databransjen, søksmålet til de amerikanske myndighetene mot Microsoft. Saken startet 20. oktober.

14. des. 1998 - 16:50

Partene i saken er Microsoft som saksøkt, og USAs justisdepartement og 20 amerikanske delstater som saksøkere. Saken foregår uten jury. Dommer er Thomas Penfield Jackson. Rettslokalet er i USAs hovedstad Washington DC, det samme som ble brukt til de rettslige avhørene av Monica Lewinsky.

I høyre marg er det pekere til alle artiklene vi har skrevet om selve rettssaken. Hvis du bruker søkefeltet, og skriver "Microsoft i retten", vil du få en liste med pekere som er atskillig mer utfyllende, til alle artikler som har med rettssaker og søksmål med Microsoft som part de siste halvannet årene.

Artiklene er skrevet med utgangspunkt i artikler i amerikansk dagspresse. Vi siler disse nøye, og plukker ut de momentene som gir best innsikt i hva som faktisk foregår.

Hvis du er interessert i ytterligere informasjon, bør du se på nettstedene som også er referert i høyre marg. Særlig CPT-siden inneholder et vell av videre pekere til nøytrale, Microsoft-vennlige og Microsoft-fiendtlige kilder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.