Amazon saksøkt

Den amerikanske butikkjeden Wal-Mart Stores beskylder nettbokhandelen Amazon.com for å ha leid inn nåværende og tidligere ansatte for å få tilgang til forretningshemmeligheter fra verdens største detaljist, melder Washington Post.

I en rettssak som nylig fant sted i Arkansas, påsto talsmenn fra Wal-Mart at Amazon.com lokker ansatte i Wal-Marts informasjonsavdeling til å hjelpe nettbokhandelen med å utvide og forbedre selskapets salgssystem.

I stevningen blir Amazon beskyldt for å ha leid inn 15 nåværende og tidligere ansatte eller konsulenter, inkludert Richard Dalzell, som tidligere var informasjonssjef i Wal-Mart. Ved å kontakte folk som kjenner Wal-Marts elektroniske handels- og distribusjonssystem, prøver Amazon å få tilgang til forretningshemmeligheter og konfidensiell informasjon som de ansatte lærte i sin tid hos billigbutikk-kjeden, hevder Wal-Mart.

- Våre informasjons- og logistikksystemer er viden kjent, og en nøkkelfaktor til vår suksess, sier en av toppsjefene i Wal-Mart, Robert Rhodes.

Analytikere har, i følge Washington Post, sagt at Wal-Marts informasjonsdatabase er nesten like stor som den amerikanske regjeringens. I tillegg til "raw sales, profit margin and inventory numbers", kan systemet også dokumentere hva kundene handler sammen, slik som brød og smør.

Til toppen