AMD demonstrerer 900 MHz Athlon

Kappløpet mot gigahertz-prosessoren er i full gang. AMD ligger godt an, men Intel vil kanskje overta ledertrøyen allerede denne uken.

Kappløpet mot gigahertz-prosessoren er i full gang. AMD ligger godt an, men Intel vil kanskje overta ledertrøyen allerede denne uken.

Selv om det ennå er uvisst hvilken prosessorprodusent som først vil greie levere sentralprosessorer med klokkehastighet på minst en gigahertz, er det mye som tyder på at AMD ligger godt an.

Ifølge EE Times ble de i forrige uke kjent at selskapet har demonstrert to forskjellige prosessorer som begge kan kjøres ved 900 MHz med bare luftkjøling. De to prosessorene var begge Athlon-prosessorer, forskjellen var at mens den ene hadde standard aluminiumsledere, benyttet denne andre ledere av kobber.

Selv om AMD har greid å oppnå en slik klokkehastighet, betyr det ikke at så raske prosessorer vil komme på markedet i løpet av kort tid. Det er tidligere blitt kjent at AMD planlegger å lansere en 800 MHz-utgave av Athlon i første kvartal av år 2000, for så å bryte gigahertz-grensen i løpet av det neste halve året.

Intel vil på sin side muligens gjeninnta førsteplassen når det gjelder ytelse allerede denne uken. Selskapet vil lansere en 750 MHz-utgave av Pentium III, men det spekuleres i om ikke selskapet allerede vil lansere en 800 MHz-utgave av brikken. Da vil i tilfelle ledelsen bli så stor at AMD vil måtte arbeide hardt for å kunne ta tilbake posisjonen som leverandør av den raskeste PC-prosessoren.

Til toppen