AMD slipper Athlon i 1,2 GHz

AMD har kunngjort to nye prosessorbrikker: Athlon i 1,2 GHz og Duron i 800 MHz. Mens Intel sliter med tall og tilbakekalte Pentium, går rivalen rolig framover.

1,1 GHz-versjonen av Athlon har vært i handelen siden slutten av august. Imens har Intel varslet nok en utsettelse av Pentium 4, samtidig som 1,13 GHz utgaven av Pentium III måtte tilbakekalles.

Duron er AMDs alternativ for lavpris-PC-er. Den har vært tilgjengelig siden juni i 700 og 750 MHz. Compaq, Gateway og Hewlett-Packard vil tilby PC-er med begge de nye prosessorene. IBM har også noen Duron-baserte modeller. Det vekker spesiell oppsikt at Hewlett-Packard har signalisert spesiell interesse for Duron.

Ifølge amerikanske medier har AMD en mer moderne brikkearkitektur enn Intel. Derfor er det lettere å gradvis øke klokkefrekvensen. En strøm av nye modeller med stadig høyere klokkefrekvenser betyr mye for produsentens image, selv om ytelsesgevinsten i den ferdige PC-en er forholdsvis beskjeden. Prestisjen som kommer med to vellykkede gigahertz-prosessorer gjør det lettere å få nye leverandører til å velge AMD framfor Intel.

Til toppen