Antall virusangrep stadig økende

Til tross for at bedrifter og privatpersoner gjør en stadig større innsats for å unngå angrep fra datavirus, øker spredningen av datavirus stadig.

Ifølge Computer Reseller News vil International Computer Security Association (ICSA) mandag annonsere resultatene av en undersøkelse som viser at andelen datamaskiner og programvare som er infiserte av datavirus er 48 prosent høyere i år enn for ett år siden.

Til tross for at bruken av antivirus-verktøy også er stigende, kommer virusangrepene stadig oftere disse verktøyene i forkjøpet. En av årsakene er at til tross for at datamaskinbrukerne har installert slike verktøy på maskinene sine, så oppdaterer de ikke tilstrekkelig ofte virusdefinisjonene som verktøyene bruker.

Ifølge ICSA er det spesielt makrovirus som spres blant datamaskinbrukerne i dag. Dette skyldes først og fremst at disse er enkle å spre gjennom dokumenter som er vedlegg til e-post.

Studien ICSA har gjort, bygger på data fra 300 bedrifter og offentlige institusjoner i USA, hvor alle hadde minst 500 PC-er hver. I tillegg skulle alle PC-ene være tilkoblet både lokalt nettverk og Internett.

Nærmest alle deltakerne i studien kjørte antivirus-programvare, men rutinene for oppdateringer var ikke omfattende nok. ICSA anbefaler alle å oppdatere antivirus-programvaren minst en gang i måneden.

De fleste produsenter av antivirus-verktøy tilbyr gratis oppdateringer av virusdefinisjoner på sine respektive nettsteder.

Til toppen