AOL vurderer å kutte Microsoft

Striden mellom Netscape og Microsoft tilspisses ved at America Online vurderer å si opp Microsofts eksklusive nettleseravtale, og i stedet samarbeide med hovedkonkurrenten Netscape

America Online, verdens største Internett-tilbyder, vurderer samarbeid med Netscape Communications Corp., melder Wall Street Journal. Det som diskuteres er alt fra avtaler om sterkere markedssamarbeid til nedlasting av Netscapes nettleser fra AOLs nettjenester, sammen med eller istedenfor Microsofts programvare.

En ny avtale mellom de to selskapene har stor betydning for den pågående nettleser- og nettjenestekrigen mellom Microsoft og Netscape. Konflikten er også en stor del av monopolsøksmålet som nå pågår mot Microsoft.

AOLs nettleser-avtale innebærer at selskapet kan si opp sin eksklusive avtale med Microsoft 1. januar neste år. AP melder at verken AOL eller Netscape var villige til å uttale seg om forhandlingene.

Netscapes andel av nettlesermarkedet har sunket kraftig siden slutten av 1995, da Microsoft begynte å gi bort nettleseren sin. En av Microsofts største seire var da selskapet i 1996 klarte å overtale AOL til å bruke Internet Explorer.

Noen spekulerer også i at AOL og Netscape vurderer et enda mer omfattende samarbeid, som vil kunne innebære en slags sammenslåing av Netcenter og AOLs startside (se pekere til nettstedene i margen til høyre).

digi.no følger opp saken.

Til toppen