BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apache Group omorganiseres til selskap

Apache er verdens mest populære webtjener. Det nye selskapet, Apache Software Foundation (ASF), skal bygge på medlemskap og har ikke som mål å tjene penger, men å fremme ulike prosjekter innen åpen kildekode.

Eirik Rossen
1. juli 1999 - 10:14

Apaches webtjener driver ifølge NetCraft mer enn 56 prosent av alle verdens nettsteder, og anbefales av en rekke store leverandører, blant dem IBM.

Poenget med ASF er å sikre Apache-prosjektene gjennom en hensiktsmessig juridisk, finansiell og organisatorisk struktur, heter det i pressemeldingen. Ved siden av webtjeneren, dreier det seg om Java-tjeneren Jakarta der blant annet Sun, Oracle og IBM deltar, og ulike andre Java-prosjekter. Disse prosjektene er fordelt på ulike åpne og uavhengige arbeidsgrupper. ASF beskytter disse prosjektene uten å blande seg opp i den daglige driften, heter det.

Medlemskap i ASF er på individuell basis. Nye medlemmer rekrutteres etter innbydelse, og må delta aktivt i et eller flere prosjekter. Ledelsen i ASF er stort sett den samme som ledelsen i den tidligere Apache Group. IBM har en representant i styret i ASF, sammen med blant andre O'Reilly and Associates, University of California og Covalent Technologies.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra