Åpen løsning forenkler trådløs kommunikasjon

Ericsson, IBM, Intel, Nokia og Toshiba lanserte i dag en åpen løsning for trådløs kommunikasjon mellom ulike mobile terminaler. De fem selskapene har etablert en interessegruppe, Bluetooth SIG, som har invitert andre til gratis bruk av spesifikasjonen i egne terminaler.

Bluetooth SIG jobber med å spre sin standard for trådløs kommunikasjon ved å tilby andre selskap å benytte spesifikasjonen gratis, noe blant annet Motorola, 3Com og VSLI har gjort.

Den åpne spesifikasjonen utvider mulighetene til å kommunisere med mobiltelefoner, datamaskiner og andre mobilprodukter. De fem selskapene har delt på utviklingen av spesifikasjonen. Ericsson har stått for radioutviklingen, Toshiba og IBM har utarbeidet PC-modulene, Intel forsyner prosjektet med avanserte kretser og Nokia bistår med radioteknikk og programvare for bærbare komponenter.

Målet for Bluetooth er at konseptet kan utvikles til å bli industristandard. Systemet bruker en kortbølgeradiolenke for automatisk utveksling av informasjon med andre terminaler. Teknikken gjør det mulig å koble sammen mobiltelefoner, bærbar PC, og andre ytre enheter. Radiokommunikasjonen finner sted på den globalt tilgjengelige frekvensen 2,45 GHz ISM "free band", noe som gir global dekning for brukere av denne frekvensen.

Noen av fordelene med Bluetooth er at brukeren får beskjed om og kan besvare innkommende e-post via mobiltelefonen mens datmaskinen ligger i veska. Brukerne kan koble seg til Internett via en trådløs oppkobling til en mobilterminal, ISDN, eller et lokalt eller annet nettverk.

Til toppen