Åpner nettpub

Det å gå på pub og nyte sin øl i godt lag er en menneskerett, og sterkt å anbefale, i følge Pilsens Venner (PV). Men ikke alle har anledning til å drive med "denne verdifulle fritidsbeskjeftigelse" og for dem lanserer PV nå en nødløsning; det virtuelle vannhullet.

Pilsens Venner (PV) har vært "på nett" i et par år allerede, men nettstedet er nå pusset opp og flere nye tjenester er kommet til - deriblant altså foreningens prate-pub.

Puben finner du på lenken oppe til høyre på denne siden, og i motsetning til andre puber i landet åpner Pilsens Venners nettpub når første gjest kommer og stenger når den siste går.

For at du skal ha noe å snakke om - og kanskje imponere øl-hundene i PV litt - kan du jo briefe med at du "brygger på noe" eller at du skal være med som prøvesmaker under verdens største øltest i Englands mest berømte bryggeriby, Burton-upon-Trent, i dagene 11. til 13. februar 1998. Arrangøren venter omlag 1000 ulike ølsorter til konkurransen - hvilket skulle bety inntekter på over 1,7 millioner kroner for arrangøren bare i påmeldingsavgifter. Det koster nemlig omlag 150 britiske pund å melde på en ølsort til konkurransen.

Mer fakta fra PVs medlemsblad, Humla: Hvis den årlige forbruksveksten for øl på 1,2 prosent holder seg fram til årtusenskiftet, vil det i år 2000 bli drukket 132 milliarder liter øl i verden. Den nederlandske undersøkelsen hevder at veksten vil komme i Asia - spesielt i Kina - samt i Øst-Europa og Sør-Amerika. I Vest-Europa vil forbruket antakelig gå ned, mens det vil holde seg på status quo i USA.

I edruskapens navn stopper vi der - flere ølnyheter kan du eventuelt diskutere med Pilsens Venners skummende medlemsmasser på foreningens nettpub.

Til toppen