Apple-fansen feiret på forskudd

I en egen tilstelning dagen før dagen, sang de aller mest trofaste om Steve Jobs: "Gråt ikke mer Cupertino, du vet, jeg aldri forlot deg"...

Prøv den selv. Melodien er av Andrew Lloyd Webber og originalteksten handler om Argentina. Opphavet, den kjente MacWorld-spaltisten David Pogue, framførte også en hyllest til Apple-interessenten Bill Gates, på en melodi lånt fra Stevie Wonder: "I just called to say I bought you…"

Pogue opptrådte for en oppvarming av fansen, der hovedsaken var glede over endelig å kunne se fram til en Macworld-utstilling uten frykt for at den blir den siste. Mens "alle" venter på den store åpenbaringen - snarere bekreftelsen - i åpningstalen til Steve Jobs, feires sorte tall i regnskapet, en ny designstil som kan gjøre iMac til modell også for den unevnelige Wintel-klassen (Intel skal ha bedt Compaq skjerpe seg), og en aksjekurs som er mer enn tredoblet på tolv måneder.

Det er lekket ut litt mer om hva som vil skje (se tidligere artikkel om Yosemite og annet godt): Microsoft oppgraderer Mac-versjonen av nettleseren Internet Explorer til versjon 4.5. Apple oppgraderer sin egen QuickTime (multimedia over Internett) til versjon 4.0, og vil vise sin egen utgave av Macromedias videoredigerer Final Cut. Nyhetene fra de 421 utstillerne (15 prosent flere enn i fjor) skal ellers være mer forbrukerrettet enn ved tidligere Macworld-utstillinger. En annen tendens er mer vekt på verktøy for web-design enn for prent.

Til toppen