Apple: Halvert omsetning og milliardtap

Apples kvartalstall bekrefter varslet fra før jul om halvert omsetning om negativt driftsresultat på nesten 250 millioner dollar. Men utsiktene er gode og aksjekursen spratt opp.

Kvartalet fram til 31. desember er det første i Apples regnskapsår. Omsetningen falt fra 2,34 milliarder dollar til 1,01 milliarder i forhold til samme kvartal året før. Overskuddet på 183 millioner dollar er vendt til et underskudd på 195 millioner. Salg av aksjeposter i andre selskaper, blant dem Akamai Technologies forklarer avviket i forhold til driftsresultatet på minus 247 millioner dollar. Likvider er dog intet problem: Apple har fire milliarder dollar på lager.

Apple har brukt kvartalet til å samle alt det vonde. Priskutt på populære produkter har bidratt til å redusere inventaret til et mer normalt og levelig nivå. Den største utfordringen nå, ligger i å overbevise markedet om å kjøpe nyhetene som ble kunngjort på MacWorld i San Francisco for ti dager siden, selv om det nye operativsystemet MacOS X lanseres 24. mars, og først forhåndsinstalleres på nye maskiner fra juli.

Spekulantene ser ut til å være overbevist om at utsiktene er lyse. Kursen spratt opp da regnskapet ble kjent etter børsens stengetid i går kveld amerikansk tid.

Til toppen