Apple har solgt 1.500 iMac i Norge

Salget av iMac er bedre enn ventet også i Norge. Hittil er det solgt 1.500 maskiner, og Apple Norge er på vei til å slå målet om 2.000 solgte iMac i 1998.

Med en pris på rundt 12.000 kroner eksklusiv merverdiavgift betyr det at det er omsatt iMac i Norge for rundt 18 millioner kroner (eks. mva.) på drøyt to måneder. Maskinen ble lansert i USA i midten av august men kom til Norge først i slutten av september.

Hos Apple i Norge er man meget fornøyd med salget hittil.

- Med 1.500 solgte maskiner er vi foran de budsjettene vi opererer med, sier daglige leder hos Apple Norge, Nils-Roe Fjørtoft til digi.no/mac.

Fjørtoft er også meget tilfreds med tilbakemeldingene fra kunder:

- Vi har fått god respons fra publishing- og utdanningsmarkedet. Mest spennende er det likevel at maskinen har skapt interesse i nye kundegrupper.

Apple Computer har slitt med stadig sviktende markedsandeler helt til iMac blir introdusert. Fjørtofts uttalelser om at selskapet får oppmerksomhet i nye miljøer, kan bety at også Apple i Norge er på vei til å snu den negative utviklingen på markedsandels-siden.

Den økende interessen rundt Apple har åpnet for nye distribusjons- og forhandlermuligheter for selskapet.

- Vi har fått henvendelser fra nye aktører som ønsker å distribuere eller forhandle både iMac og Apple-utstyr generelt, avslutter en fornøyd Fjørtoft, som imidlertid ikke vil gi noen detaljer.

Til toppen