Apple-oase i Microsoft

For ytterligere å synliggjøre sin dedikasjon til Apple-plattformen, lanserte Microsofts Apple-team nettstedet MacTopia på forrige ukes Macworld-messe

For å sette bedre fokus på Apple-plattformen, dannet Microsoft i 1997 en egen divisjon kalt "the Microsoft Macintosh Business Unit" (Mac BU). Dens første oppgave var å skrive om fra grunnen koden til Office 98 for Mac, noe som var nytt for Microsoft som tidligere har brukt felles kode både for Windows og Mac OS på Office-produktene. Praksisen med delt kode har typisk resultert i at Mac-versjonen er Windows-versjonen underlegen.

Divisjonen består av rundt 225 Macintosh-utviklere, hele gjengen tilhengere av Apple og Mac-plattformen. Dette skal være det største programvaremiljøet i verden dedikert til Apple-produkter.

På forrige ukes Macworld, lanserte Microsoft en ny versjon av Internet Explorer, versjon 4.5, som selskapet selv sier ligger foran Windows-utgaven, noe utviklerne i Mac BU har som generell målsetting; Mac-versjonen av Microsoft-programvare skal være forut for Windows-versjonen.

Samtidig lanserte Mac BU det Macintosh-sentriske nettstedet MacTopia (se peker til nettstedet i margen til høyre) som skal være en global samlingsplass der Macintosh-brukere verden over skal få Apple-relevante nyheter, lenkeguide, tips, og selvfølgelig informasjon om Microsofts Mac-produkter.

Enkelte kritikere har uttalt at Mac-satsingen til Microsoft simpelthen er et alibi for selskapet overfor myndighetene, for å dempe inntrykket av Windows-plattformens totale dominanse. Andre mener satsingen er et bevis på at Microsoft tar Apple på alvor, og at det faktisk finnes Microsoft-folk som "tenker annerledes."

Til toppen