Apple oppgraderer Mac OS 8

Representer for Apple opplyser at en oppgradering til Mac OS 8 vil komme tidlig i januar neste år

Mac OS 8.1, med kodenavnet Bride of Buster, har ifølge InfoWorld Electric mye ny funksjonalitet innebygget under lokket, men ikke så veldig revolusjonerende.

Operativsystemet inneholder Mac OS Extended Format, støtte for DVD og Universal Disk Format. Det har bedre Internett-integrering og utvidet Windows 95 kompatibilitet.

Mac OS Extended Format retter seg mot dagens allokeringblokk begrensning i Mac OS. I dag er hver eneste enhet delt opp i 65.000 allokeringsblokker, uansett enhets størrelse. Dette vil si at brukere med store harddisker kanskje lagrer 2 KB e-post-filer inn i 64 KB allokeringsblokker. Dette problemet blir løst med Mac OS Extended Format.

- Vi har fjernet store deler av begrensningene til filformatet i Mac OS, sier Peter Lowe, produksjef for Mac OS, til InfoWorld Electric.

James Staten, analytiker i Dataquest, sier til InfoWorld Electric at mange Mac OS brukere vil dra nytte av oppdateringen av filsystemet.

- Oppdateringen er viktig for folk med virkelig store diskenheter som arbeider med mange små filer, sier han.

- I tillegg har hastigheten til filsystemet hatt behov for en oppgradering i lengre tid. Brukerne vil nå også kunne opprette dokumenter med filnavn med opptil 255 tegn.

Mac OS 8.1 vil gi Mac brukerne leseaksess til de lange filnavnene som støttes i Windows 95 og NT. I tillegg sier kilder i Apple at en oppgradert versjon av Open Transport, Apples nettverksarkitektur, er ventet å komme med det nye operativsystemet.

Til toppen