Apple prioriterer EU-land

Sverige og Storbritannia har allerede fått sine Apple-nettbutikker. I januar følger seks andre europeiske land etter, men Norge glimrer med sitt fravær.

Apple i Storbritannia var tidlig ute i Europa med sin Apple Store, mens Apple Sverige fulgte etter i september. I januar 1999 lanserer Apple nettbutikker i Frankrike, Tyskland, Nederland, Belgia, Italia, og Spania.

- På det tidspunktet vil vi nå 80 prosent av det europeiske markedet, uttalte markedsdirektør i Apple Europe, Nigel Turner til Macworld Italia.

Turner fremhevet introduksjonen av euroen den 1. januar 1999 som et viktig poeng ved at brukere får samme priser i euro i alle land. Kunder kan selvfølgelig også kjøpe Apple-produkter i lokale valutaer.

Norge vil etter det digi.no/mac kjenner til fortsatt stå uten en Apple Store per januar 1999, og det er ikke kjent når Norge eventuelt får en egen Apple-nettbutikk. Tidligere har ledelsen i Apple Norge ikke kunnet gi noe svar på når Apple Store kommer til Norge, og i denne uken er hele ledelsen i USA slik at ingen var tilgjengelig for en kommentar da denne artikkelen ble publisert.

Til toppen