Apple skuffet over kubesalg

Salget av Apples Power Mac G4 Cube har gått dårligere enn forventet for eplesjef Steve Jobs. Selskapet ventet å selge tre ganger mer enn de har gjort.

Under en analytikerkonferanse onsdag kom Apple -sjef Steve Jobs med flere dårlige nyheter. Apples toppmaskin Power Max G4 Cube har ikke solgt så mye som antatt.

Innen siste kvartal i fjor var det solgt 29.000 enheter av kuben. Men Apple hadde ventet at markedet skulle være tre ganger større. Det skriver MacWorld som siterer Cnet.

- Det finnes definitivt et marked for Kuben, sa Steve Jobs (bildet) på analytikerkonferansen. - Men det var en skuffelse for oss at markedet ikke var så stort som vi trodde.

Steve Baker ved analysebyrået PC Data mener at problemet delvis ligger på "pris mot ytelse" - et problem mange dataprodusenter sliter med. For en så pass dyr datamaskin som Cube forventer kundene seg bedre utbyggingsmuligheter.

- Det hender at man fokuserer for mye på hvor kult et produkt er, og at man glemmer at det er et produkt, sier Baker til Cnet, skriver MacWorld.

Til toppen