Apple vil hevne ryktespredning

Apple har erklært krig mot ATI etter en glipp ved utsendelse av pressemelding.

Apple har erklært krig mot ATI etter en glipp ved utsendelse av pressemelding.

Apple, med Steve Jobs i spissen, har i følge MacCentral erklært krig mot skjermkortprodusenten ATI.

Krangelen startet da ATI på mandag sendte ut en pressemelding der de fortalte at deres nye Radeon-prosessor skulle leveres sammen med tre nye Mac-modeller.

Ingen av disse hadde blitt annonsert av Apple enda, og planen var å ikke gi informasjon om maskinene før Steve Jobs' tale på onsdag.

ATI skrev i pressemeldingen at Apple ville lansere tre nye modeller, hvorav en var en iMac med en RAGE4XL brikke, og de to andre var PowerMacer som kom med RAGE128Pro og Radeon.

I følge kilder skal personer tett inntil Steve Jobs ha sagt at han var så irritert over lekkasjon fra ATI at han nektet å snakke med noen fra firmaet. Siden all kontakt gikk mellom mellommenn ble ikke situasjonen mye bedre. ATI skyldte på nyhetsbyrået, mens de påstod hardnakket at ATI visste at pressemeldingen ville komme før Steve Jobs' tale på onsdag. Steve Jobs var ikke interessert i skyldfordeling, og ville ikke ha noe å gjøre med noen av dem.

Resultatet av krangelen var at Steve Jobs beordret at Radeon brikken ble fjernet fra alle datamaskinene i Apples stand, fjerning at alle referanser til ATI fra hans tale og kansellasjon av Radeon- demonstrasjonen.

Hverken Apple eller ATI har ønsket å uttale seg om problemet.

Til toppen